• Стандартизирана система за преглед
 • Aктуална справка за техническото състояние, представена във формата на Сертификат.
 • Гаранция за достоверност – фирменият сервиз гарантира точността на информацията от прегледа, а ние гарантираме достоверноста на Сертификата.
 • Най-лесният начин за проверка - Сертификата е онлайн, което го прави достъпен по всяко време и за всеки

Защото пазара на употребявани автомобили в БГ е съвкупност от сериозни проблеми

 • Огромен брой стари автомобили с неясно техническо състояние.
 • Порочна практика да се внасят съмнителни автомобили и предлагат на пазара като „перфектни”
 • Липса на регулация, водеща до непрозрачни взаимоотношения продавач-купувач.
 • Некомпетентност при голяма част от купувачите, която ги превръща в лесна мишена за злоупотреби.
 • Нарушения на еко нормите
 • Неглижиране на безопасността по пътищата. По статистика на КАТ, 25% от катастрофите в България стават поради техническа неизправност!

Крайно време е да се подобри качеството на пазара за употребявани автомобили и да се минимизират некоректните търговски практики.

Като най-близка алтернатива на КарСтори e Годишният Технически Преглед. Всеки автомобил подлежи на ежегодна техническа проверка в лицензирани пунктове. Изключение правят новите автомобили, които имат 3-годишен гратисен период. Прегледа включва проверка на газовете, ходова част, светлини и спирачки. Ако прегледа е протекъл успешно и автомобила покрива нормите, се издава стикер и талон които удостоверяват това.

Въпреки, че ГТП отбелязва най-критичните модули  на МПС, той е твърде повърхностен и не отразява реалното състояние. Фактът, че един автомобил е в движение не означава, че няма проблеми. С Carstory се стремим да избегнем точно тази неяснота. Прегледите се извършват в оторизирани сервизи за съответната марка, което гарантира, че получената оценка там е максимално точна. Всяка марка си има особености, a oборудването, спецификациите, нормите и процедурите са съобразени с марката, което е определящо за една обективна оценка на състоянието на МПС.

 • Сигурност – Carstory намалява значително риска от злоупотреби при продажбата на употребявани автомобили. Без да е необходимо да сте автомобилни експерти, вие имате достъп до експертна оценка. Тя ще ви помогне да се стесните избора, без неизвестните и съмненията за коректността на отсрещната страна.
 • Удобство – Carstory ви помага да се ориентирате в избора на употребяван автомобил на база обективно състояние, а не на база предположения. Това съкращава многократно времето за избор на МПС. Carstory намалява значително практиката да се „води” на сервиз автомобил, който в последствие се оказва, че е далеч от представеното, а за купувача остава таксата за прегледа и надеждата, че следващия автомобил няма да е поредното разочарование.
 • Доверие - Създавайки доверие с показването на Carstory сертификат, вие увеличавате многократно възможността да продадете автомобила си за по-кратко време и на обективна цена.
 • Отговорност - Преминавайки Carstory преглед на вашият автомобил, вие демонстрирате отговорност и съвестно отношение към купувачите. А това не остава незабелязано!
 • Прозрачност - Вероятността купувача да избере автомобил с обективно представено състояние пред автомобил с „мъглява” история е значително по-висока. Нека опитаме с "откриване", а не "скриване" на проблемите
 • Х си продава автомобила във Варна , пуска обява , че състоянието е перфектно. Y е силно впечатлен и въпреки, че живее в София, заминава за Варна да погледне автомобила. Отиват на "майстор" и за огромно съжаление на Y се оказва, че състоянието е далеч от "перфектно".
          Резултат: Y е загубил време, пари и нерви
​​​
 • Х си продава автомобила във Варна, минава Carstory преглед, защото потенциалните купувачи постоянно го питат има ли сертификат за качество. Y,Z и всички останали могат да проверят състоянието онлайн и да направят информиран избор.

Резултат: преминавайки преглед, Х демонстрира отговорност и съвестно отношение към купувачите. Купувачите могат да се oриентират в  пазара без да бъдат компетентни. Няма загуба на време и средства.

Най-общо казано, това е актуална справка за техническото състояние на регистрирано и минало специализиран технически преглед МПС. Carstory, в сътрудничество с водещи организации и сервизи, разработи система, която гарантира обективна и точна оценка на актуалното състояние. Прегледът се провежда от оторизирани сервизи по стандартизирана методология, покриваща всички важни модули на автомобила. Сертификатът за техническо състояние удостоверява, че автомобилът е минал преглед и състоянието му е отразено точно и безпристрастно. Сертификата е съставен от две части - обобщена и детайлна информация.

 • Обобщената информация е резюме на данните и резултата от проведения преглед. Синтезираната форма дава яснота за състоянието, без излишно навлизане в детайли. Тук са намират данните на автомобила - от модел и година на производство, до изминати километри. Като допълнение има информация за сервиза провел прегледа и дата на прегледа. И тъй като актуалността на състоянието е основен елемент в Carstory сертификата, тук може да се види кога е извършен прегледа. Достъпът до обобщените данни от прегледа е напълно безплатен.
 • Детайлната част на Carstory сертификата съдържа структурирана по категории, подробна информация за отделените модули. Ако искате да разберете какво е състоянието на ходовата част; има ли следи от удари или колко са реалните километри, тук ще откриете всичко. Освен това можете да прочетете заключението на сервиза, ако има открита нередност. Достъпът до детайлната информация от проведения преглед става след заплащане на такса.

*Важно: Карстори преглед е статичен преглед и не включва проверка на автомобила в движение.
Трябва да си направите регистрация в системата Carstory, която е напълно безплатна. Въведете Вашите данни и добавете автомобил. От меню „Моите МПС” можете да управлявате Вашите автомобили,  да добавяте, премахвате или променяте. След като въведете данните на Вашия автомобил, моля изберете „Заявка за преглед”. За да продължите, първо трябва изберете град, в който желаете Вашето МПС да мине преглед, след което от списъка избирате МПС. Като последна стъпка ще видите списък с всички сервизи за избрания от Вас град, които обслужват избраната от Вас марка. Изберете сервиз и изпратете заявката. На Вашият мейл ще бъде изпратена информация как да се свържете със сервиза и да организирате в удобно за Вас време преглед.
Моля свържете се с продавача и изискайте номер на шаси (Какво е номер на шаси – виж по-долу). След това въведете номера в полето „Провери МПС”. Ако автомобила е минал Carstory преглед, информацията за състоянието ще бъде показана.
Цената на прегледа се определя от съответния сервиз, съгласно приетия ценоразпис и може да варира в зависимост от марката. Карстори ООД няма отношение при определяне на цената. След избор на сервиз при Заявка за преглед, вие можете да видите цената. Сумата се заплаща при посещение в сервиза.
Моментното състояние отразява максимално обективно техническите показатели на проверения автомобил към момента на преглед. Това е момента снимка на всички агрегати и компоненти на автомобила. Много важно е да се знае, че техническото състояние е променлива величина и нито Карстори ООД, нито сервиза, в който е проведен прегледа, могат да гарантират, че състоянието няма да се промени след прегледа. В сертификата е ясно указана дата на, която автомобила е проверен. След тази дата, Карстори ООД не може да носи отговорност за истинноста на публикуваната информация.
VIN (Vehicle Identification Number) е уникален идентификационен номер на автомобила. Известен още като „номер на шаси“или „номер на рама“.  Номера съдържа 17 символа - само цифри от 0 до 9 и главни латински букви от A до Z. Намира се върху неразглобяемите части от каросерията или шасито. Можете да го откриете и в талона на колата.
Примерен номер на шаси: 1D7RB1GP6AS101565
Не всички сервизи имат възможност да установят реалните километри на автомобила поради множество причини – специфики на марката или модела, политика на производителя, техническа възможност и др. Сертификата съдържа поле с информация за реалните километри и ако сервиза има възможност да ги установи, ще ги откриете там.

Когато публикувате вашата обява за продажба, добавете следният текст:

Автомобилът притежава сертификат за техническо състояние Carstory. Моля, свържете се с мен, за да ви предоставя номер за проверка. Данните са достъпни онлайн, на сайта на Carstory.

Бихте могли да заплатите достъп до пълната версия на Carstory сертификата, чрез Epay, EasyPay, СМС, кредитна или дебитна карта.
Моля, имайте предвид, че разминаването в цената на СМС и останалите методи за плащане се получава от таксите, които мобилните оператори удържат.

Към момента имате възможност да получите Carstory сертификат от фирмен сервиз, за следните марки:

 • Peugeot
 • Nissan
 • Chevrolet
 • Suzuki
 • Opel
 • Great Wall
 • BMW


За всички останали марки можете да получите сертификат в някой от оторизираните ни сервизи. Повече информация можете да намерите тук:
Актуално покритие на автомобилни марки и градове

Очаквайте скоро да бъдат добавени останалите автомобилни марки!

При почти всички нови автомобили, номерът на шаси е видим в долната част на предния прозорец. Няма причина се притеснявате. Можете спокойно да предоставите номерът на потенциални купувачи и да демонстрирате, че няма какво да криете.